Vacunes:

Tal y com marquen els reglaments per competir els gossos han d’estar vacunatss anualment de:

  • La polivalent (frot al parvovirosis, leptospirosis, moquillo caní i hepatitis canina)
  • L’antiràbica
  • Tos de las gosseres (Bordetella bronchiseptica, tipus Pneumodog o Novivac KC)

En les competicions s’ha de  presentar la cartilla o pasaport del gos cumplimentat amb els números de referència de les vacunes i la firma y segell del veterinari.

Els Coixinets:

Un dels punts crítics a tenir en conte a l’hora de practicar aquest esport de forma habitual és el desgast dels coixinets de les potes del gos. Per evitar lesions i incrementar la seva resistència es recomenable aplicar crema hidratant / cicatritzant a les potes (1-2 cops / semana).

almohadillas crema potesQuatrocrema-para-almohadillas-paw-ointment

 

 

 

 

Les articulacions:

En gossos de més edat i en determinades races s’ha de tenir en conte també el desgast de les articilacions. En aquests casos, per incrementar la regeneració de les articulacions és bo donar condoprotectors als nostres gossos. 

Revisió veterinària i analítica anual:

Es recomana que es facin revisions periòdiques dels nostres gossos per controlar que tot estigui correcte tant per salut com per poder practicar esport.

Son convenient analítiques, i una revisió complerta cada cert temps i també és molt recomenable sessions de fisioteràpia canina, els va molt be per descontracturar i relaxar musculatura.